TUSSEN HIER EN DAAR

Drie jaar heeft Jessie De Caluwe in Marokko gewoond.
Sinds kort is zij terug in Oostende.
Samen met singer-songwriter en multi-instrumentalist
Hilde Van Laere (Brise l'Ame) brengt zij
haar reis- en liefdesverhaal.
Anekdotes, chanson en poëzie.
Een muzikale reis van 50 minuten tussen hier en daar.
Alleen : waar is hier en waar is daar ?
 

Concept en teksten: Jessie De Caluwe
Composities en live muziek: Hilde Van Laere

Info & boekingen

OTTA vzw
van.laere.hilde@pandora.be
www.briselame.be

HOME

 

 

'Tussen Hier en Daar' ligt aan de basis van het boek 'Leve de burn-out'.

Jessie beschrijft haar leven voor, met en na de arbeidsziekte van deze tijd.
Haar burn-out was geen eindpunt maar een verrassend keerpunt.

'LEVE DE BURN-OUT & TUSSEN HIER EN DAAR'

monoloog & muziektheater

JESSIE DE CALUWE & HILDE VAN LAERE

 

meer info even verderop

Bekijk hier de reportage van de boekvoorstelling:
      interview met Jessie De Caluwe en Professor Etienne Vermeersch

 

TUSSEN HIER EN DAAR - trailer

 

 

FOCUS|WTV - ALLES GOED! - 12 februari 2015

Klik hier voor reportage   (binnenkort weer online)

 

 

  

 

Het nieuws van
West-Vlaanderen
30 januari 2019

 

 

Interview met Jessie De Caluwe in GinterGazet, oktober 2018-januari 2019 - ook te lezen via deze LINK

 

 

'LEVE DE BURN-OUT & TUSSEN HIER EN DAAR'

monoloog & muziektheater

JESSIE DE CALUWE & HILDE VAN LAERE

donderdag 22 november 2018 - 20.00 uur

CC DE PLOMBLOM

zaal bibliotheek, Graanmarkt 12

Ninove

 

'LEVE DE BURN-OUT & TUSSEN HIER EN DAAR'

monoloog & muziektheater

JESSIE DE CALUWE & HILDE VAN LAERE

vrijdag 25 mei 2018 - 20.00 uur

AMELBERGA

Stekene

 

 

 

TWEE in ÉÉN werd ontvangen met staande ovaties in uitverkochte zalen !

Een greep uit de reacties :

monoloog & muziektheater

 

‘Prachtige avond. Het publiek genoot, ik heb de stilte in mijn zaal nog nooit zo sterk aangevoeld.
Deze TWEE in ÉÉN zou in alle zalen te zien moeten zijn. Als organisator heb ik al veel voorstellingen gezien, maar bij jullie ben ik vanaf het eerste woord tot de laatste noot geboeid blijven luisteren.’

Een andere programmator schreef:

'Ik vond het een verrassende avond. Het eerste deel omdat het geen klassieke lezing was, maar door het talent van Jessie vanaf de eerste minuut eerder op een theatervoorstelling leek. Het tweede deel was voor mij een ware ontdekking. Ik heb enorm genoten van de veelzijdigheid in muziek, sfeer en klankkleur.
TWEE in ÉÉN is een boeiende en vooral ook avondvullende voorstelling, niet onbelangrijk voor een programmator. Net als de naambekendheid van Jessie. Ik zie alvast concrete mogelijkheden om deze voorstelling te brengen. Jullie hebben me helemaal overtuigd.'

Het publiek aan het woord:

‘Jullie voorstelling stemt tot nadenken. Maar het was vooral puur genieten. Het voelde als een intieme ontmoeting. Jullie virtuositeit was adembenemend. Hilde is misschien minder bekend dan Jessie, maar wat een muzikaal talent!’

‘Het was allemaal zo doorleefd. Zo oprecht. Zowel de lezing als de muzikale voorstelling. Wat een virtuositeit. Zelden zo vervoerd en ontroerd geweest. TWEE in ÉÉN zal nog lang nazinderen.’

Meer reacties lees je HIER

 

De muziektheatervoorstelling ‘TUSSEN HIER EN DAAR’, door Jessie De Caluwe en Hilde Van Laere, ligt aan de basis van het boek ‘LEVE DE BURN-OUT’, dat Jessie onlangs schreef.

Jessie De Caluwe spreekt openhartig over deze ingrijpende ervaring. Over de signalen die meestal worden genegeerd. Over de moed hebben om erover te praten. Over keuzes maken, over het leven voor en met een burn-out. En vooral over: wat daarna?
Een persoonlijke getuigenis die duidelijk maakt dat de ziekte van deze tijd geen eindpunt hoeft te zijn, maar wel een verrassend keerpunt.

 

Vervolgens kan u zich in alle rust laten meevoeren ‘TUSSEN HIER EN DAAR’.

Terug in Oostende vertelt Jessie De Caluwe over haar leven in Marokko. Daar woonde ze drie jaar in het pittoreske vissersdorpje Mirleft.
Samen met singer-songwriter en multi-instrumentalist Hilde Van Laere (Brise l’Ame) brengt Jessie haar reis- en liefdesverhaal.
Anekdotes, chanson en poëzie.

Een muzikale reis tussen hier en daar. Alleen: waar is hier en waar is daar?

Wat wel zeker is: zodra de eerste noten weerklinken, zult u vergeten wat stress en drukte zijn

 

Na de voorstelling, die onmiskenbaar aangrijpt, ontroert, mensen stil laat staan en stil laat worden … is er ruim de tijd om na te praten en kunnen er persoonlijke vragen worden gesteld. En willen Jessie en Hilde graag het boek 'Leve de burn-out' en het album 'Pisces' voor u signeren.

 

boek

‘Leve de burn-out’

Jessie De Caluwe

 

 

www.jessiedecaluwe.be

muziektheatervoorstelling

‘TUSSEN HIER EN DAAR’

concept en teksten: Jessie De Caluwe
composities en live muziek: Hilde Van Laere

www.briselame.be

OTTA vzw 

 

 

NIEUW CONCEPT !

TWEE VOORSTELLINGEN IN ÉÉN :

Luisteren naar 'Leve de burn-out' & Reizen 'Tussen Hier en Daar'

 

"Bij ons in de bib van Geel kon je rond 20 uur een speld horen vallen, zo stil werd het toen de lichten uitgingen en de spots aan.
Meteen van bij het begin pakte Jessie De Caluwe het publiek in en nam ze de luisteraars mee in haar hoofd, naar Oostende en Marokko, tussen Hier en Daar. Het geheel werd muzikaal ondersteund door een origineel en indrukwekkend eenmansorkest, Hilde Van Laere is een sublieme multi-instrumentalist, die verschillende exotische klanken uit al even exotische instrumenten tovert.
Samen maakten ze er een intieme voorstelling van, die na de staande ovatie, nog lang nazinderde.
Een absolute aanrader."

Ingrid Van Erwegen - Bibliotheek Geel

 


Luisteren naar ‘Leve de burn-out’
en
Reizen ‘Tussen Hier en Daar’

Jessie De Caluwe reisde jaren tussen Oostende en Marokko,
vooral om tot rust te komen. Op die manier verwerkte ze een
slopende burn-out.
De muziektheatervoorstelling 'Tussen Hier en Daar' die u in Hoeilaart zal zien, schreef ze in Mirleft, het pittoreske vissersdorpje waar ze woonde.
Op haar talrijke optredens met multi-instrumentalist Hilde Van Laere kwamen zoveel positieve reacties, dat Jessie er nog een vervolg aan geschreven heeft. Dat resulteerde in het boek 'Leve de burn-out'. Een verhaal dat duidelijk maakt dat de arbeidsziekte van deze tijd geen eindpunt hoeft te zijn, maar wel een keerpunt.
Vandaar de verrassende titel.

Vlak voor de voorstelling spreekt ze over deze ingrijpende ervaring. Over de signalen die meestal worden genegeerd. Over de moed hebben om erover te praten. Over keuzes maken, over het leven met een burn-out.
En vooral over: wat daarna?

Meteen na haar uiteenzetting kan u zich in alle rust laten meenemen naar Marokko. In 'Tussen Hier en Daar', een reis die 50 minuten duurt, kleurt  Hilde Van Laere de vele herinneringen in met chanson en exotische muziek. Van zodra de eerste noten weerklinken, zult u vergeten wat stress en drukte zijn.

Achteraf is er tijd om na te praten en willen Jessie en Hilde graag het boek 'Leve de burn-out' en het album 'Pisces' voor u signeren.


Luisteren naar ‘Leve de burn-out’
en
Reizen ‘Tussen Hier en Daar’

 

'Tussen Hier en Daar' is een reis- en liefdesverhaal. Gedurende jaren reisde Jessie De Caluwe heen en weer tussen Oostende en Marokko, waar ze telkens langer en langer verbleef. Vooral om tot rust te komen. Op die manier verwerkte ze een slopende burn-out na jarenlang onophoudelijk en intensief werken voor radio en televisie. De voorstelling die u in de bibliotheek van Geel zal zien, schreef ze in Mirleft, het pittoreske vissersdorpje waar ze woonde.

Op haar talrijke optredens met de Torhoutse multi-instrumentalist Hilde Van Laere kwamen zoveel positieve reacties, dat Jessie er nog een vervolg aan geschreven heeft. Dat resulteerde in het boek 'Leve de burn-out'. Een verhaal dat duidelijk maakt dat de arbeidsziekte van deze tijd geen eindpunt hoeft te zijn, maar wel een keerpunt. Vandaar de verrassende titel.

Vlak voor de voorstelling spreekt ze over deze ingrijpende ervaring. Over de signalen die meestal worden genegeerd. Over de moed hebben om erover te praten. Over keuzes maken, over het leven met een burn-out. En vooral over: wat daarna?

De ziekte herkenbaar en bespreekbaar maken, dat is het uitgangspunt.

 

Meteen na haar uiteenzetting kan u zich in alle rust laten meenemen naar Marokko. In 'Tussen Hier en Daar', een reis die 50 minuten duurt, kleurt Hilde Van Laere de vele herinneringen in met chanson en exotische muziek. Van zodra de eerste noten weerklinken, zult u vergeten wat stress en drukte zijn.

 

Na afloop willen Jessie en Hilde graag het boek 'Leve de burn-out' en de cd 'Pisces' voor u signeren.

 


Reizen vanuit je zetel. Het kan.

Jessie vertelt anekdotes over haar leven in Marokko waar ze drie jaar woonde.
Multi-instrumentalist Hilde Van Laere kleurt die herinneringen in met chanson en exotische klanken.
Laat je meenemen 'Tussen Hier en Daar'.
Een rustgevende reis die 50 minuten duurt.

PRIMEUR voor BIB BORSBEEK !

Tussen Hier en Daar is een reisverhaal. Gedurende jaren reisde Jessie De Caluwe heen en weer tussen Oostende en Marokko, waar ze telkens langer en langer verbleef. Vooral om tot rust te komen. Op die manier verwerkte ze een slopende burn-out na jarenlang onophoudelijk en intensief te werken voor radio en televisie. De voorstelling die u in de bibliotheek van Borsbeek zal zien, schreef ze in Mirleft, het dorpje waar ze woonde.

Op haar vorige optredens met de Torhoutse multi-instrumentalist Hilde Van Laere kwamen zoveel positieve reacties, dat Jessie er nog een vervolg aan geschreven heeft. Dat resulteerde in het boek 'Leve de burn-out'. Een verhaal over het hoe, het waarom, en vooral over het omgaan met een burn-out. Uit haar verhaal blijkt dat die klap geen eindpunt was maar een keerpunt.

Het boek 'Leve de burn-out' is meteen ook een primeur voor Borsbeek, want het komt pas op 10 mei op de markt. Na de voorstelling wil Jessie het graag voor u signeren. Ook Hilde zal graag haar cd's signeren.

 

 

 

 

 

 

 

Tussen Hier en Daar is een reisverhaal. Gedurende jaren reisde Jessie De Caluwe heen en weer tussen Oostende en Marokko, waar ze telkens langer en langer verbleef. Vooral om tot rust te komen. Op die manier verwerkte ze een slopende burn-out na jarenlang onophoudelijk en intensief te werken voor radio en televisie. De voorstelling die u in de bibliotheek van Borsbeek zal zien, schreef ze in Mirleft, het dorpje waar ze woonde.

Op haar vorige optredens met de Torhoutse multi-instrumentalist Hilde Van Laere kwamen zoveel positieve reacties, dat Jessie er nog een vervolg aan geschreven heeft. Dat resulteerde in het boek 'Leve de burn-out'. Een verhaal over het hoe, het waarom, en vooral over het omgaan met een burn-out. Uit haar verhaal blijkt dat die klap geen eindpunt was maar een keerpunt.

 

Het boek van Jessie De Caluwe
'Leve de burn-out'
verschijnt op dinsdag 10 mei
en wordt ook in G.C. Den Dam voorgesteld !

Na de voorstelling wil Jessie het graag voor u signeren.
Ook Hilde zal graag haar cd's signeren.


Wilt u poëzie eens vanuit een andere hoek benaderen?
Op donderdag 28 januari krijgt u de kans om het thema van gedichtendag ‘Herinneringen’ echt te beleven.
Bibliotheek Scharpoord fleurt uw middaglunch op met een muzikale reis van 50 minuten tussen hier en daar. Een reis vol herinneringen van Jessie De Caluwe. Drie jaar heeft Jessie De Caluwe in Marokko gewoond. Enige tijd geleden is zij terug in Oostende. Samen met singer-songwriter en multi-instrumentalist Hilde Van Laere (Brise l'Ame) brengt zij haar reis- en liefdesverhaal. Anekdotes, chanson en poëzie. Een muzikale reis van 50 minuten tussen hier en daar. Alleen: waar is hier en waar is daar?

Gratis. Vooraf inschrijven gewenst.

Bibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
T 050/630 400

http://bibliotheek.knokke-heist.be/
http://www.facebook.com/bibliotheekknokkeheist

klik en beluister

RADIOSPOT

'TUSSEN HIER EN DAAR'

GENTSE FEESTEN 2015

stem Jessie De Caluwe
muziek Brise l'Ame
 

met dank aan Radio Nostalgie

   

INFO & BOEKINGEN

 

OTTA vzw
   p/a Komvest 20

   B - 8000  Brugge
   050 39 38 26 - 0476 91 28 76
   van.laere.hilde@pandora.be

   www.briselame.be