Saskia Maeyaert ... 'hoe boeken verbinden'                                   Hilde Van Laere ... 'hoe boeken klinken'
 

Klantendag in de bib - zaterdag 12 oktober 2013 - Bibliotheek Scharpoord Knokke-Heist

Saskia Maeyaert en Hilde Van Laere hebben een band met boeken en hun creativiteit spreekt boekdelen !

Saskia volgt al enkele jaren meerdere modules 'creatief boekbinden' en richtte vanuit deze passie het boekbindcollectief
'14 x 14 (21)' op. Wat begon vanuit een fascinatie voor het boekbindersambacht liet zij uitgroeien tot een veelzijdiger en grootser project waarin ook ruimte gecreŽerd werd voor vriendschap, creatieve kruisbestuiving, samenhorigheid en extra verbondenheid.
Of hoe boeken verbinden.

Heel de maand oktober staan een kleine 150 unieke, creatief gebonden boekjes van '14 x 14 (21)' tentoongesteld in Bibliotheek Scharpoord Knokke-Heist.

Hilde is singer-songwriter met een eigenzinnige passie voor al wat instrument is of kŠn zijn, componeerde muziek voor tal van muziektheaterproducties en brengt nu een uitgelezen, muzikale performance op maat van de bib, waarbij alles wat haar in de bibliotheek in handen valt, klank, muziek, lied ťn instrument wordt!

Hoe klinken boeken? Wat hoor je in de krant? Welk ritme heeft een naslagwerk?
Wat als een cd niet afgespeeld, maar bespeeld wordt? Hoe beluister je een dvd?
Huist er een lied in een dichtbundel? Voelde je ooit de beat van een boekentrommel?
Heeft een thriller een leidmotief?

Als een tijdschrift trilt, wordt het dan bladmuziek?

Op zaterdag 12 oktober - Klantendag in de bib - zal het creatief boekbindcollectief '14 x 14 (21)' een hele dag haar passie en enthousiasme voor boeken demonstreren. De boekbinders tonen hoe papier geschept wordt, hoe u dat papier op een creatieve manier tot een prachtig boekje kan inbinden en hoe je sierlijke letters vormt om aan dat boek inhoud te geven.
Hilde sluit deze klantendag af met haar performance op maat van de bib.